Andrea Motis, revelació del jazz català, portarà demà a Tàrrega els temes del seu primer àlbum

13/04/2019

La trompetista i cantant actuarà al Teatre Ateneu en un concert englobat dins el cicle Tàrrega Sona 2019, organitzat per la Regidoria de Cultura

La trompetista i cantant de jazz Andrea Motis portarà el diumenge 14 d’abril fins al Teatre Ateneu de Tàrrega (7 tarda) les peces del seu primer àlbum en solitari, Emotional dance. La cita és un dels plats forts del cicle de concerts Tàrrega Sona 2019, organitzat per la Regidoria de Cultura. Considerada una de les veus revelació del jazz català, la jove intèrpret s’ha guanyat un lloc destacat en el panorama musical internacional. A més d’interpretar de forma virtuosa el saxo i la trompeta, Andrea Motis canta amb una personalitat intransferible i única. La bona entesa que ha desenvolupat els últims anys amb el seu mentor, Joan Chamorro, traspua en el seu treball de debut i, per extensió, en els concerts de la gira. El mateix Chamorro al contrabaix i al saxo secunden l’artista dalt l’escenari, acompanyats per Ignasi Terraza al piano; Josep Traver a la guitarra elèctrica; i David Xirgu a la bateria. La banda, tot un referent dins el gènere, ha tocat en els millors clubs i festivals de jazz europeus.

Disc enregistrat al segell nord-americà Impulse! Records
Andrea Motis ha enregistrat Emotional dance a Nova York sota el llegendari segell nord-americà Impulse! Records, la gran companyia internacional de jazz. La producció ha anat a càrrec de Jay Newland i Brian Bacchus, coneguts per les seves col·laboracions amb Norah Jones i Gregory Porter. El famós saxo tenor Joel Frahm, que ja col·laborà anteriorment amb Motis i Chamorro, també participa en tres dels temes. Emotional dance suposa, per tant, un significatiu pas endavant en la carrera d’Andrea Motis, la qual avança amb pas ferm dins l’escena mundial del jazz.

Infolleida