Àngel Velasco serà homenatjat amb la primera ametlla d'or de Vilagrassa

17/09/2021

En el marc de la 17a Fira de l'Ametlla, una edició "especial" centrada en els homenatges

Vilagrassa recuperarà aquest cap de setmana la 17a Fira de l'Ametlla que celebrarà una edició "especial" centrada en els homenatges. Entre aquests destaca el lliurament de l'ametlla d'or a Àngel Velasco d'Ametlles Vicens. L'alcalde, Jordi Serés, ha explicat que és un guardó de nova creació que vol reconèixer el món empresarial i de la distribució de l'ametlla. En aquest sentit, ha elogiat la brillant tasca empresarial de Velasco. També ha recordat que fins ara el certamen se centrava en la tasca dels agricultors, els productors d'aquest fruit sec que a Vilagrassa té una "excel·lent qualitat", reconeixement que enguany rebrà Ramon Roca Anglarill, pagès del municipi el pare del qual ja va rebre el mateix homenatge. El director del certamen, Justo Minguell, ha destacat que "això fa especial aquest reconeixement ja que es tracta d'una família pagesa molt arrelada al municipi". 

En el marc del certamen està previst lliurar l'ametlla de plata a títol pòstum a Jordi Fàbregas, acte que es completarà amb un concert a càrrec d'Artur Blasco, Cati Plana, Eduard Casals i altres companys de Fàbregas membres del grup El Pont d'Arcalís .

La Fira de l'Ametlla mantindrà l'agermanament amb un municipi de l'Urgell, que aquest any serà Guimerà. Així, es plantarà un ametller i es podrà veure una exposició de dibuixos de Joan Duch.

A més, hi haurà una jornada tècnica dedicada a les assegurances de l'ametller per gelades i es presentarà el projecte de jardí botànic.

Aquesta edició especial del certamen no tindrà concursos ni parades. 

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)