Anglesola reviu la tradició dels Tres Tombs amb una junta renovada

15/04/2018

Un total de 140 cavalleries i un centenar de carros han pres part de la festa

Els cavalls, els genets i els carruatges han tornat a omplir Anglesola per la tradicional festa dels Tres Tombs. Amb una junta totalment renovada, la Societat de Sant Antoni Abat d’aquest municipi urgellenc ha aconseguit tirar endavant un any més una festa amb 35 anys d’història. Malgrat les dificultats que van sorgir per donar relleu a la junta, la col·laboració dels veïns i entitats d’Anglesola han fet possible la festa.

Enguany hi ha participat un total de 140 cavalleries i un centenar de carros. Alguns dels més destacats han estat el carro carregat de palla d’Igualada, el carro d’agència de Vilanova i la Geltrú, i el carro Garber d’Anglesola, considerat el més gran de Catalunya. Com a novetat, han pres part de la festa dos carros petits tirats per tres ponis que han estat acompanyats dels més menuts d’Anglesola. Entre els participants a la desfilada també han estat presents els disset carruatges restaurants per la Societat de Sant Antoni Abat.

Des de l’entitat han apostat un any més per introduir novetats en la festa amb la finalitat de mantenir viu el certamen i atraure públic. En aquest sentit, aquest any també s’ha celebrat durant el cap de setmana una trobada de gegants i de jocs tradicionals i un concurs hípic.

Francesc García