Anglesola vol activar els seus joves

27/08/2019

Una desena de persones participen en l’enregistrament d’un videoclip promocional || Amb l’objectiu de recuperar l’associació de joves i organitzar activitats al municipi

La participació activa dels joves en les activitats que organitzen els pobles és una de les assignatures pendents de molts ajuntaments, ja que generalment aquest sector de població no se sent motivat o representat per les activitats que s’hi programen. Aquesta és, precisament, una de les debilitats d’Anglesola, que va veure desaparèixer fa uns anys l’associació de joves. Ara l’ajuntament, a petició d’alguns dels mateixos joves com Nadine Serra (20 anys), s’ha proposat ajudar a recuperar l’entitat. Per cridar l’atenció del mig centenar de veïns i veïnes d’entre 16 i 28 anys, una desena de joves, amb l’ajuda dels regidors Enric Valls i Mireia Oromí, van gravar ahir un videoclip promocional en el qual els actors manifesten i donen a conèixer les seues inquietuds i interessos. Tots els participants en el càsting van coincidir en la necessitat de reactivar l’associació de joves del municipi per tal d’organitzar més activitats al Palau per a aquest sector d’edat. Entre algunes de les propostes que van sorgir, hi havia programar grups de música coneguts per als concerts de la festa major, organitzar una gimcana guarra (amb fang, aigua, farina...), etc.Tot plegat amb l’objectiu d’aconseguir que “els joves del poble siguin visibles. Ara hi són però no es veuen”, van revelar.

Una de les primeres activitats que tenen al cap aquest grup de joves interessat a posar de nou en marxa l’associació és organitzar un dinar popular cuinant una cassola de tros en el marc de la festa major del mes de setembre. A més, també necessiten més mà d’obra perquè l’any que ve Anglesola serà seu de la Festa Jove de l’Urgell.

SEGRE.COM