Assemblea General d’Òmnium Segarra-Urgell 2019

10/02/2019

L’acte, celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament d’Agramunt, va començar amb un emotiu record per al president de l’entitat, Jordi Cuixart

Aquest dissabte dia 9 de febrer Òmnium Cultural Segarra-Urgell va dur a terme l’assemblea de socis anual. L’acte, celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament d’Agramunt, va començar amb un emotiu record per al president de l’entitat, Jordi Cuixart, i per a tots els presos i preses polítics. La benvinguda va anar a càrrec de l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, qui va destacar la ferma trajectòria d’Òmnium Cultural des dels seus inicis.

Durant l’assemblea, el president d’Òmnium Segarra-Urgell,Josep Pont, va exposar l’informe de l’activitat duta a terme durant aquest darrer any 2018, destacant que es manté el creixement en el nombre de socis, que ha arribat a més de 1300 aquest inici d’any, i la creació de grups de treball territorials, molt positius de cara al funcionament i la dinamització de l’entitat. Pont també va presentar el pla de treball previst per a l’anualitat 2019. Aixímateix, el tresorer Jaume Ramonva donar a conèixer linforme econòmic del 2018 i el pressupost per a enguany. Tots els informes van ser aprovats per l’assemblea.

L’acte també va comptar amb la participació del vicepresident d’Òmnium Cultural, Joan Vallvé, que va destacar els valors fundacionals de l'entitat, el compromís amb la llengua, la cultura, el país i la cohesió social i va remarcar que ‘cal mantenir viu el compromís en garantir els nostres drets i les nostres llibertats’. Vallvé també va explicar la nova campanya d’Òmnium Cultural quepretén denunciar l’Estat per la vulneració dels drets fonamentals dels acusats en la causa i per la presència de greus irregularitats en el judici. La campanya, que porta el títol de Judici a la Democràciai el lema Jo acuso, serà present arreu del país, a xarxes, i també a l’exterior, i comptarà, entre altres iniciatives, amb el repartiment d’un diari gratuït per a informar de l’actualitat del judici, i mobilitzacions a Catalunya, Madrid i altres ciutats europees.

L’assemblea va cloure amb l’homenatge al soci més antic d’Òmnium Cultural a les comarques de la Segarra i l’Urgell, el cerverí Salvador Casamitjana, soci des de l’any 1972, de qui en destaca una llarga trajectòria política en defensa del republicanisme i el seu compromís amb els eixos principals d’Òmnium Cultural, la defensa de la cultura, la llengua i el país.

Infolleida