Belianes promou els expositors de la Festa de l’Oli a través de diferents vídeos

16/11/2020

L’esdeveniment era el màxim aparador d’alguns productors locals, que ara confien que aquestes gravacions, que van a càrrec de Lleida Televisió, els puguin ajudar a difondre els seus productes

L’Ajuntament de Belianes promourà a través de diferents vídeos els 25 expositors que normalment assistien a la Festa de l’Oli. Els spots, que van a càrrec de Lleida Televisió, també es difondran a les xarxes socials i tenen com a objectiu ajudar a reactivar l’activitat dels petits productors després que la pandèmia hagi forçat la suspensió de la 23a edició de la Festa de l’Oli i la 17a Fira de l’Oli de la Vall del Corb.

Algunes empreses familiars, com la d’Oli Ecològic Cal Salero, no tenen botiga ‘online’ i la seva difusió es basa en el ‘boca a boca’. Per aquest motiu, confien que els vídeos els puguin ajudar a remuntar les vendes, ja que era en el marc de les festes de l’oli quan els productors realitzaven la major part dels seus ingressos.

Per a altres artesans, com és el cas dels cervesers Matoll, la manca d’activitats firals causada per la crisi sanitària ha comportat que les vendes caiguessin fins a un 40%. Ara, posen les seves esperances en la campanya de Nadal i agraeixen la iniciativa promocional del consistori.

A més, per tal de donar suport als bars i restaurants de Belianes, l’Ajuntament repartirà lots de rostes, arengades i olives. Ho farà el dia 6 de desembre, cap de setmana en el que hagués tingut lloc la Festa de l’Oli.

Noèlia Burgos