Cambray demana als sindicats que tornin a la negociació i insisteix que Educació ja està fent propostes

06/05/2022

El conseller ha remarcat que "no es pot fer tot alhora" i ha recordat que en menys d'un any de legislatura han començat a revertir les retallades

El conseller d'Educació, Josep González-Cambray, ha lamentat que el representants sindicals no s'hagin presentat a les darreres set meses sindicals i els ha demanat que tornin a parlar i "vinguin a seure". En aquest sentit, ha destacat que en menys d'un any han començat a donar resposta a la reversió de les retallades, a demandes de la comunitat educativa de fa molts anys com pot ser la reducció de les ràtios o la conversió dels terços a mitjos -  una mesura organitzativa molt rellevant pels centres educatius. Així mateix, també ha fet referència a la gratuïtat de l'Infantil 2, una decisió que ha qualificat "de país" ja que avança cap a una igualtat d'oportunitats des de l'etapa 0-3 anys.

Cambray també ha parlat del "repartiment equilibrat" de l'alumnat a l'entrada de sistema amb un acompanyament econòmic, una mesura que "no s'havia fet mai" per lluitar contra la segregació. Altrament, també ha destacat l'aposta clara per la Formació Professional, amb un increment de l'oferta i afavorint que tot l'alumnat de 4rt d'ESO tingui plaça garantida al Cicle Formatiu de grau mitjà que hagi escollit.

De cara al curs vinent, ha dit Cambray, vindran altres mesures com avançar cap a un currículum molt més competencials. Per això, ha insistit en relació a les reclamacions sindicals, en que cal diàleg, consens, i parlar, ja que ells no tenen intenció d'aixecar-se mai de la taula amb l'objectiu de trobar un acord que es presenti a les meses sindicals.

VÍDEO: Noèlia Burgos Domínguez | TEXT: ACN