Cap de setmana d’activitats culturals al Museu Trepat de Tàrrega per promoure el seu patrimoni industrial

03/10/2022

El McTrepat rememora el vincle de l’antiga factoria amb els Estats Units oferint activitats de música, poesia i art per a tots els públics

El patrimoni industrial que custodia el Museu Trepat de Tàrrega ha conviscut durant aquest cap de setmana amb la música, la poesia i l’art. Ha estat en el marc de la sisena edició del McTrepat, esdeveniment que rememora els vincles de l’antiga factoria targarina de maquinària agrícola amb els Estats Units (la dalladora que s’hi fabricava es va inspirar en el model McCormick original de Chicago). Per això, bona part de les activitats programades duen accent nord-americà. És el cas de les dues cites musicals que avui diumenge han omplert de bones vibracions la nau 18: The Swing Moment han fet ballar el públic amb el seus ritmes de jazz mentre que els barcelonins Brand New Band han interpretat clàssics del pop i el rock de l’altre costat de l’Atlàntic. L’apartat musical també va incloure dissabte el cant espiritual negre de la coral Ondara Gospel i el heavy metal del grup Blinpoint, ambdues formacions de les terres de Lleida.

En paral·lel, el McTrepat ha reservat espai per a la poesia nord-americana que va recitar l’escriptora targarina Montserrat Aloy. D’altra banda, els tallers familiars d’arts plàstiques s’han centrat enguany en les figures de Jasper Johns, promotor del neodadaisme, i Gerald Murphy, un dels precursors del pop-art. Quant a audiovisuals, entre altres treballs, s’ha projectat el vídeo commemoratiu del 10è aniversari de la inauguració del Museu Trepat. Organitzat per la Regidoria de Patrimoni i Turisme, el McTrepat vol dinamitzar el complex museístic i acostar-lo a la societat establint alhora un diàleg amb diverses disciplines artístiques. Es tracta d’un model de gestió cultural que el Museu Trepat també desenvolupa amb èxit mitjançant el festival d’art contemporani Embarrat.

InfoLleida