Castellserà celebra aquest cap de setmana el Festival Desescal-ART

27/05/2020

Donat que amb una hora s'han esgotat les localitats, s’ha acordat una nova funció el mateix dissabte a les 19.00h

Amb la voluntat que ben aviat tot torni a la normalitat, la Masia Cal Monic i l’Ajuntament de Castellserà, organitzen aquest dissabte dia 30 el Festival Desescal-ART, amb la participació dels artistes locals, que vol ser el primer Festival d’Arts escèniques de la desescalada a tot Catalunya. Segons el consistori, "a Castellserà, més enllà de la sensibilitat cultural a l’hora de programar espectacles, tenim la gran sort de disposar d’artistes locals de diferents disciplines, com el teatre, el circ, la música i la màgia. Volem donar-los la oportunitat de mostrar de nou el seu talent, que es sentin valorats i poder-los fer el màxim de difusió possible".

L’espectacle està pensat en petits tastos de 20/25 minuts per cada una de les companyies, per tal que no s’allargui enexcés. Comptarà amb les actuacions de la companyia Campi Qui Pugui, especialitzada amb teatre familiar, Improvisto’s Krusty Show, companyia de circ, i els músics David Pradas i Oriol Ginestà. Tot plegat presentat pel Mag Lari que recentment ha comprat una casa pairal a Castellserà per poder-hi fer un espai museístic.

L’objectiu principal de l’esdeveniment és poder promocionar les companyies locals que fa més de dos mesos que no poden treballar i des de l’Ajuntament es vol col·laborar en la promoció d’aquestes i també en fer perdre la por als programadors.

"Cal tenir molt respecte per la pandèmia que ens afecta, però no podem deixar de banda la gent, i en aquest cas les empreses culturals, pel que volem que els programadors d’arreu s’animin a programar de nou, i si pot ser les nostres companyies, en espais a l’aire lliure o en petites sales. La cultura ens ajudarà a tirar endavant. I sobretot, com hem dit, volem suport a les companyies de casa, ja que sempre que ho hem demanat ens han ajudat a completar les programacions culturals al nostre poble i ens han posat les coses molt fàcils quan se’ls hi ha demanat. Ha arribat l’hora de tornar tot el que ens han donat. També volem que la gent de Castellserà pugui començar a sortir i tornar a la normalitat. Després de suspendre la Fira, les caramelles, la festa de la mona i fer la Festa del Bandoler confinada, veiem també la necessitat de començar a reprendre l’activitat cultural".

El Festival es farà amb totes les mesures de seguretat que es requereix des del govern per tal d’assegurar la salut d’artistes i públic en tot moment, amb un accés restringit i aforament limitat, sent obligatori l’ús de la mascareta, amb un espai distribuït per unitats familiars i amb separació entre elles i sense servei de bar.

Donat que amb una hora s'han esgotat les localitats, ahir al vespre es va fer una reunió entre les companyies implicades i l’Ajuntament i s’ha acordat una nova funció el mateix dissabte a les 19.00h per tal de poder garantir totes les mesures d’higiene i poder desinfectar l’espai abans del nou passi. L’espectacle es retransmetrà en directe per internet. També s’aprofitarà el dissabte per presentar la 8a edició del Cicle Cultural CastellSerà de Nit, que cada agost omple les places de Castellserà de cultura.

Aquest any, per poder donar suport a les companyies de ponent, s’han programat un total de 4 espectacles, un cada dijous, amb tres companyies lleidatanes(La Baldufa, Zum-Zum i XIP XAP) i la companyia Hotel Iocandi que presentarà Peix, una coproducció amb Fira Tàrrega que es va estrenar l’any passat a la 39a edició del certamen.

Amb aquesta programació d’agost l'Ajuntament de Castellserà vol deixar palès de nou "el compromís del municipi amb la cultura, amb aquest sector molt representatiu a la província de Lleida i al poble de Castellserà que com tants d’altres sectors necessita ara també el suport de les administracions per poder seguir endavant".
InfoLleida