Castellserà entregarà el Pedrenyol d'Honor de la Festa del Bandoler a Roser Capdevila

08/04/2019

La festa estrena enguany un festival amb activitats infantils i noves dances

Castellserà distingirà amb el Pedrenyal d’Honor de la 15a Festa del Bandoler, l’11 i 12 de maig, a la il·lustradora Roser Capdevila, coneguda pels dibuixos de “Les Tres Bessones”, i amb arrels familiars en aquesta localitat de l’Urgell. La distinció s’entrega anualment a persones o entitats relacionats amb la història de Catalunya.

La festa estrenarà aquest any el Festival Petit Bandoler, una proposta pensada per tal que aquesta celebració arreli entre els més petits de les cases. El festival comptarà amb diverses activitats com l’espectacle “PIGS” de la companyia Campi Qui Pugui, i un concert del grup El Pot Petit. El cartell d’aquesta proposta ha estat dissenyat per Roser Capdevila.

La festa també comptarà amb la lectura d’un conte per als més menuts sobre el Perot d’Argensola, el bandoler de Castellserà. El relat, però, no es presentarà fins a l’edició de 2020 per la coincidència amb les eleccions municipals. També s'estrenarà la “Dansa de l’Alera i el Perot”, composada per David Pradas i enregistrada pel grup tradicional Ksonronda de Balaguer. A més, amb la voluntat que tots els personatges de la història del Perot tinguin una dansa, s’estrenarà la “Dansa del batlle”, també composada per David Pradas.

Com cada any, la fira comptarà amb exposicions, una fira amb productes artesans i gastronòmics, sortides, representacions teatrals i concerts.

Infolleida