Castellserà, 'territori' del Mag Lari

06/05/2019

El popular Mag Lari, amb una trajectòria de més de trenta anys en el món de l’il·lusionisme i estretament vinculat a Tàrrega i l’Urgell, té projectat obrir un museu dedicat a la màgia a Castellserà. Segons va confirmar ahir a SEGRE el mateix Josep Maria Lari, aquest espai portarà el nom de Casa del Mag Lari i es convertirà en un equipament en el qual “el públic podrà viure diferents experiències durant la seua visita, des de moments de màgia a altres de misteri i de por, sempre oferint una vivència única i diferent”. Segons Lari, “no vull que sigui un museu estàtic sinó que aposto per un museu en el qual passin coses de tot tipus” a fi d’oferir visites amb valor afegit.

La Casa del Mag Lari s’habilitarà a Cal Tarragona, una casa senyorial construïda a començaments del segle XVII, ubicada al centre d’aquest municipi de l’Urgell, a prop de l’església i de l’ajuntament, i que ha adquirit recentment.

Lari va explicar que ha escollit Castellserà per desenvolupar aquest projecte precisament per l’encant que es desprèn a Cal Tarragona, que va descriure com “una casa antiga i preciosa que mai abans no ha estat oberta al públic”.

Encara que es tracta d’un projecte que es troba encara en fase molt embrionària, Lari va avançar que l’objectiu de la iniciativa és que la gent pugui completar la visita al museu amb tallers i altres activitats vinculades amb el món de la màgia i de l’il·lusionisme, i també amb l’escola que l’impulsor d’aquesta iniciativa té oberta a Barcelona.

Lari té previst fer una presentació pública del projecte d’aquí a uns mesos quan aquest ja compti amb tots els permisos necessaris aprovats. Recentment, Lari va entregar a l’ajuntament el projecte d’activitats perquè aquest pugui donar-li llum verda.

En aquest sentit, l’alcalde, Marcel Pujol, es va mostrar satisfet amb la iniciativa perquè “podrà beneficiar el municipi” i reactivar-lo econòmicament. Pujol va agrair l’aposta del Mag Lari per Castellserà i queda a l’expectativa de veure com evoluciona el projecte. De fet, Josep Maria Lari ja s’ha deixat veure en diferents ocasions per la localitat, els veïns de la qual estan molt il·lusionats amb la seua presència i pel possible futur museu de la màgia.

SEGRE.COM