Cinc colles de diables de ponent es troben a Agramunt

22/04/2018

El grup de Diables l’Espetec ha organitzat la I Trobada de Colles que ha comptat amb més d’un centenar de participants

Amb el so dels tambors i la plaça de l’església plena de gom a gom s’ha donat el tret de sortida a la primera trobada provincial de colles de diables celebrada aquest dissabte a Agramunt. Sota el lema “Som diables, com cultura”, l’esdeveniment ha aplegat més d’un centenar de diables i tabalers de les colles de Mollerussa, Sanaüja, Oliana, Balaguer i Agramunt. Han estat els darrers, L’Espetec d’Agramunt, els encarregats d’organitzar aquesta festa pionera amb l’objectiu de reunir els diferents grups perquè es coneguessin entre ells, intercanviar experiències i fomentar les colles de diables com un element més del folklore popular.

Després d’una cercavila pels carrers d’Agramunt, els grups han arribat a la plaça Fondandana, on ha tingut lloc la presentació de les cinc colles. A continuació, les entitats participants han fet tres enceses de pirotècnia al so dels repics dels tambors, omplint de foc la plaça.

Des de l’organització han destacat l’èxit de convocatòria i s’han mostrat oberts a celebrar futures edicions d’aquesta festa, tot i que de moment es desconeix si Agramunt tornarà a ser la població amfitriona  o si serà itinerant.

Francesc García