Comencen les obres d'ampliació del CAP d'Agramunt

11/04/2018

Els treballs permetran incrementar el nombre de consultes d’atenció primària i adequar l’entrada d’urgències

Després de mesos de treballs previs, està previst que aquesta setmana comencin les obres d’ampliació i remodelació del Centre d’Assistència Primària (CAP) d’Agramunt. Els treballs permetran dotar l’equipament de nous espais per a consultes; modificar l’entrada d’urgències perquè l’accés sigui totalment independent de l’entrada principal del centre; i adequar una zona per als serveis de transport sanitari. Concretament, l’obra suposarà un increment de superfície de 600 m2 respecte a l’actual. L’actuació també preveu adequar una gran sala polivalent de 330m2, tot i que, de moment, no se li donarà un ús específic.

El CAP d’Agramunt va ser construït l’any 1993 i actualment disposa de deu consultes, a més dels espais d’administració i emmagatzematge. L’any 2011 es va dur a terme una primera fase d’una futura ampliació i únicament es va construir l’estructura dels nous espais. Des d’aleshores, aquest espai no podia ser utilitzat, raó per la qual l’Ajuntament d’Agramunt i el propi CAP van posar en coneixement del Departament de Salut la necessitat de donar ús a aquests espais. Davant la impossibilitat de dur a terme l’actuació per part del Departament de Salut per motius econòmics, el consistori va treballar amb la Diputació de Lleida per poder obtenir el finançament necessari per a poder executar el projecte. Finalment, a principis de 2018 es va signar l’acord que va donar llum verda a una ampliació que compta amb un pressupost de 538.385€.

Segons l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, “es tracta d’una obra molt necessària per dignificar les actuals instal·lacions i, sobretot, per dotar l’equipament de nous espais que permetran oferir una millor atenció als ciutadans d’aquesta àrea bàsica”.

Infolleida