Construeixen una escalinata de pedra amb rampa en un dels camins del Parc de Sant Eloi

09/06/2019

L’estructura fa més accessible el pas entre el monument de l’Estatut de Sau i la plaça de les Alzines, a la part alta de la serra

Tàrrega ha finalitzat la construcció d’una nova escalinata al Parc de Sant Eloi, el pulmó verd de la ciutat. L’estructura, feta de formigó, s’ha habilitat al camí en pendent que discorre entre el monument de l’Estatut de Sau i la plaça de les Alzines, a la part alta de la serra. Es tracta d’un dels indrets més transitats per les persones que passegen en aquesta gran zona verda de titularitat municipal. L’obra s’acompanya d’una rampa adjunta per facilitar l’accessibilitat a les cadires de rodes i els cotxets de nadons. La materialització del projecte ha contribuït a suavitzar el pendent del traçat gràcies a quatre trams d’esgraons amb replans intermedis, on també s’han col·locat embornals per recollir l’aigua de pluja. L’escalinata, que s’ha completat amb una barana metàl·lica, permetrà arribar també més fàcilment a altres racons emblemàtics com la plaça de la Font de la Granota o la plaça de Sant Magí. A hores d’ara, per culminar el projecte, tan sols resta procedir a l'embelliment del talús de la cara nord amb tasques de jardineria.

Acció impulsada pels Amics de l’Arbre i la Regidoria de Medi Ambient
L’Associació dels Amics de l’Arbre, entitat gestora del Parc de Sant Eloi, i la Regidoria de Medi Ambient han impulsat els treballs, executats per l’empresa Voltes de Térmens a partir d’un disseny de l’arquitecte Jaume Trilla. La millora realitzada compta amb un ajut econòmic provinent de la Diputació de Lleida i Obra Social ‘la Caixa’ a través d’un conveni d’acció mediambiental. Entre altres intervencions que s’estan duent a terme al Parc de Sant Eloi destaca la remodelació dels baixos de l’anomenada “casa de l’ermità”. Aquí s’està habilitant un espai que esdevindrà la primera seu social dels Amics de l’Arbre. Operaris de Serveis Municipals s’encarreguen de materialitzar els treballs.

Infolleida