Conveni per impulsar el repoblament rural a la Vall del Corb

20/07/2021

La Diputació de Lleida aportarà 18.550 euros al projecte ‘Territori de vincles: Vall del Corb’

La Diputació de Lleida i l’Associació per al Desenvolupament Integral de la Vall del Corb han aprovat un conveni en suport al repoblament rural, l’adaptació al canvi climàtic i la creació de noves oportunitats de vida a la zona. L’acord preveu una aportació de la Diputació per valor de 18.550 euros per impulsar el projecte ‘Territori de vincles: Vall del Corb’.

El conveni es va fer oficial ahir amb la signatura del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i la presidenta de l'Associació per al Desenvolupament Integral de la Vall del Corb, Marta Capdevila. L’acte també va comptar amb l’assistència dels alcaldes de diversos municipis de la Vall i els representants dels departaments que engloba l’acord.

Aquest projecte neix amb l’objectiu de les dues entitats d’impulsar plegades una agenda compartida d’activitats que contribueixin a la dinamització econòmica de la Vall, la revitalització dels seus municipis i la preservació del seu patrimoni i paisatge. Durant l’any 2021, està previst que s’executi un pla d’accions entorn de tres eixos d’acció: l’agroecologia i la biodiversitat; el patrimoni habitacional; i l’economia circular i els recursos energètics sostenibles. 

L’acord també inclou l’elaboració de la memòria del projecte ‘Territori de vincles: Vall del Corb’, jornades per al repoblament i un taller de presentació final. La memòria del projecte té com a objectiu establir les bases i les metodologies que permetin generar polítiques públiques locals, eines i experiències reproduïbles en favor dels objectius perseguits pel desenvolupament de la zona.

L’Associació per al Desenvolupament Integral de la Vall del Corb reuneix productores, elaboradores, artesanes, restauradores, botigues i allotjaments rurals i botigues, així com entitats per la preservació del medi ambient i persones apassionades per la zona. La Vall del Corb agrupa un territori compartit entre les comarques de l’Urgell, la Conca de Barberà i la Segarra.

L'Urgell TV