El 21è Festival Paupaterres de Tàrrega sedueix milers d’espectadors a ritme de Buhos, La Terrasseta de Preixens, Sense Sal o Pupil·les

14/07/2018

El PaupaKids per al públic familiar, avui dissabte a la tarda, s’amplia amb una gran festa de l’escuma

Tàrrega es bolca aquest cap de setmana en la celebració del 21è Paupaterres – Festival Musical d’Estiu, que aplega la xifra rècord d’una vintena de concerts. La nit de divendres va esdevenir un dels moments àlgids del certamen amb l’actuació de la banda Buhos, un dels exponents estrella del moment dins l’escena del pop-folk català. Milers d’espectadors es van donar cita al Càmping Municipal per fruir de les cançons del grup de Calafell, en especial del seu himne titulat “Volcans”. Durant la vetllada també van engrescar l’audiència els sons jamaicans de BCN Ska – Jazz Orquestra i David Hillyard; el folk vitaminat dels Sense Sal; les lletres feministes de Pupil·les; i la fusió dels targarins La Terrasseta de Preixens. L’èxit de divendres certifica el poder d’atracció d’un festival que supera les dues dècades de trajectòria amb una fidelització creixent de públic.

I per avui dissabte, a partir de les 8 del vespre, més plats forts del programa: Gossos, Luar Na Lubre, Lágrimas de Sangre, Bemba Saoco, Korrontzi, Fustegueres i Dirty Brown. Abans, el Paupaterres també haurà ofert al migdia un vermut musical amb cançons d’autor a càrrec de Walkin’ Roots i Raül Benéitez a la terrassa de l’Ateneu, una de les novetats. A la tarda, a partir de les 6, també arribarà el torn del PaupaKids, la parcel·la infantil del festival formada per tallers, jocs d’aigua i una gegantina festa de l'escuma. Plantejat alhora com un gran aparador lúdic i gastronòmic, el Paupaterres completa els seus atractius amb sopars a la fresca, parades d’artesania i food-trucks. Sumen recursos en l’organització l’Associació Paupaterres i la Regidoria de Cultura amb el suport de la Diputació de Lleida i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El 21è Paupaterres adquireix un vessant solidari ja que destinarà una part dels ingressos a la creació d’aules de música per a infants i adolescents sense recursos de l’Urgell. Els fons destinats a aquesta iniciativa s’obtindran de la venda del ‘Got Solidari’, un nou vas reciclable que es podrà adquirir al recinte del Paupaterres al preu d’un euro. La meitat dels ingressos generats per la venda dels gots aniran destinats a a aquesta iniciativa solidària (l’altra meitat serviran per cobrir les despeses de fabricació dels gots).

Infolleida