El cicle 'Balla'm un llibre' arriba per primer cop a Tàrrega amb bona acollida

19/11/2023

Amb l'espectacle de dansa contemporània 'El ball de les cireres' inspirat en l'obra de Montserrat Roig

L'Espai MerCAT de Tàrrega va acollir dijous l'espectacle El ball de les cireres en el marc del cicle 'Balla'm un llibre' al qual la biblioteca Germanes Güell de Tàrrega s'ha adherit per primera vegada. El públic assistent va poder gaudir d’un muntatge de dansa contemporània ideat per Patrícia Hastewell i sorgit de l’obra de Montserrat Roig.

El ball de les cireres s'inspira principalment de la trilogia de Montserrat Roig, que inclou els llibres Ramona, adéu, El temps de les cireres i L'hora violeta. L'espectacle escenifica el món novel·lístic de l'escriptora feminista i antifranquista, tot recalcant valors pilars de les seves obres com ara la democràcia i la llibertat.

El cicle 'Balla'm un llibre' és una iniciativa de l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat que va néixer el 2015 amb els objectius de “fer difusió de la dansa contemporània i fusionar la literatura i la dansa per potenciar-ne el consum” segons va detallar Emma Novell, directora de la biblioteca de Tàrrega.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)