El Cicle d'Arts Escèniques de Primavera de Tàrrega torna amb 16 propostes de diversos gèneres

12/04/2018

La Regidoria de Cultura vertebra programació pròpia amb la de FiraTàrrega, el Premi BBVA de Teatre, l’Escola d’Art Ondara i entitats de la ciutat

El Cicle d'Arts Escèniques de Primavera, L'Entretemps, torna a Tàrrega per quart any consecutiu. Durant els mesos d’abril, maig i juny es portarà a escena un total de 16 muntatges de diversos gèneres. La programació aplega propostes organitzades per la Regidoria de Cultura, el Premi BBVA de Teatre, l’Escola d’Art Ondara, FiraTàrrega, Bar Kirikú i altres entitats de la ciutat. S’hi donaran cita diferents disciplines com la comèdia, el drama, el circ, la màgia, la dansa o el teatre conceptual. Amb l’Entretemps, la capital de l’Urgell assoleix una programació escènica estable durant tot l’any, enllaçant en el calendari la Temporada de Teatre i el Concurs de Grups Amateurs de Teatre amb FiraTàrrega.

El cicle s’obrirà del dijous 12 al diumenge 15 d’abril amb les funcions del Circ Històric Raluy i el seu nou espectacle “Fortius 2”. La companyia encomana a un públic intergeneracional la seva passió per l’aroma del circ clàssic. A més, aquest divendres 13 d’abril la Regidoria de Cultura oferirà al Teatre Ateneu (9 vespre) la representació del mític relat dramàtic “La Plaça del Diamant” de Mercè Rodoreda. El grup Mea Culpa alternarà el passat i el present de la protagonista, la Colometa, iniciant la narració a partir del desenllaç de l’aclamada novel·la.

D’altra banda, el premi BBVA de Teatre torna a seleccionar l’Ateneu de Tàrrega com un dels escenaris del seu concurs, aquesta vegada amb la peça “Alpenstock” de la Cia Obskené. Serà el divendres 20 d’abril quan el públic gaudirà d’aquesta comèdia de to absurd que interroga sobre la febre consumista present a la societat. Després, el dissabte 21 d’abril, el Bar Kirikú oferirà la barreja d’humor i màgia de Montserrat Escopinya.

La Regidoria de Cultura també celebrarà un any més la Marató de Dansa, la 8a edició de la qual tindrà lloc eldivendres 27 d’abril a la plaça de les Nacions sense Estat. La convocatòria comptarà amb la presència de clubs, associacions i aficionats que sortiran al carrer a mostrar les seves coreografies. La dansa continuarà sent la protagonista el dissabte 28 d’abril de la mà de les companyies Circle of Trust & Logela. Aquest tàndem portarà fins al Teatre Ateneu el seu muntatge “Nagare”, exponent de les noves tendències en dansa urbana. El mateix dia també impartirà un taller creatiu al públic.

La màgia prendrà el relleu el dilluns 14 de maig durant la Festa Major amb l’actuació de la jove agrupació targarina Magic Girls. Per la seva part, els alumnes de Batxillerat d’Arts Escèniques de l’Escola d’Art Ondara de Tàrrega duran a escena dos espectacles basats en textos de William Shakespeare i Federico García Lorca els dies 24 i 31 de maig respectivament. El Grup de Teatre Bat també se sumarà a l’Entretemps el diumenge 27 de maig amb una versió escènica de la novel·la “El Petit Princep”.

La dansa compareixerà de nou el divendres 29 de juny per tancar l’Entretemps a càrrec de la Cia. Baal, encapçalada per la coreògrafa Catalina Carrasco. El muntatge du per títol “Crotch (Entrecruix)” i reivindica els nous models familiars. Catalina Carrasco impartirà també el dissabte 26 de maig un taller de dansa dins l’Embarrat. L’Entretemps s’arrodonirà amb tres propostes del programa Suport a la Creació de FiraTàrrega.

Infolleida