El festival d'arts escèniques xilè Santiago Off presenta el Focus FiraTàrrega per segon any consecutiu

17/01/2019

• La iniciativa s'emmarca en l'intercanvi bidireccional que es va iniciar el 2018 per visibilitzar el moment de la creativitat escènica catalana i xilena en el marc de Santiago Off i FiraTàrrega

Per segon any consecutiu, FiraTàrrega i el festival xilè Santiago Off uneixen els seus esforços per fer visible el moment de la creació escènica contemporània xilena i catalana en el marc de sengles esdeveniments.

Santiago Off, que té lloc entre el 17 i el 26 de gener, és un dels festivals d'arts escèniques més joves però a la vegada més influents pel que fa a la difusió de propostes innovadores i que renoven l'imaginari escènic en el panorama iberoamericà.

Arran de la col·laboració, i coincidint amb la setmana de professionals de Santiago Off, es presenta el Focus FiraTàrrega, on es podran veure els espectacles “#Moneyforfree” de la companyia John Fisherman, i "Orbis" de Humanhood, que els promotors de l'esdeveniment xilè van seleccionar d'entre la programació 2018 de FiraTàrrega en la seva estada a Tàrrega el mes de setembre passat. Així mateix, aquest focus artístic es completarà amb una activitat paral·lela amb la participació de l'experta en arts de carrer Aïda Pallarès, autora del llibre “El carrer és nostre”, que farà una classe magistral el 22 de gener sobre la història i la situació actual de les arts de carrer a Catalunya.

Aquest intercanvi, que va tenir una primera edició l'any 2018, ha estat possible gràcies a l'acord entre Santiago Off, FiraTàrrega i la participació de l'Institut Ramon Llull, que contribueix amb el finançament de la mobilitat dels artistes catalans. L'acord es completarà el proper mes de setembre amb la programació a FiraTàrrega 2019 d'una companyia xilena i la presència institucional de Santiago Off i el Gobierno de Chile a La Llotja professional de FiraTàrrega.

Infolleida