El futur de la PAC centra la primera sessió de les Jornades Agràries de Bellpuig

06/11/2018

Fins al pròxim dijous, la Llotja de Bellpuig acull conferències sobre el sector agrícola i ramader

Fomentar un sector agrari resistent i diversificat que garanteixi la seguretat alimentària és un dels principals objectius de la nova PAC. Així ho ha assenyalat el cap dels serveis tècnics d’Unió de Pagesos, Andreu Ferrer, en la jornada inaugural de la 32a Setmana Agrària  de Bellpuig. Ferrer també ha destacat que la reforma de la PAC suposarà una intensificació en la cura del medi ambient, i ha explicat quins impactes tindrà la nova legislació.   

L’alcalde de Bellpuig, Salvador Bonjoch, i el director dels serveis territorials d’Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera, han estat els encarregats d’inaugurar les Jornades Tècniques de Bellpuig, que es celebren a la Llotja del municipi fins al pròxim dijous amb conferències sobre l’estat del sector ramader, els requisits per a les explotacions agrícoles o els mercats agraris. Ambdós representants han destacat la importància d’aquestes sessions per un territori en què l’agricultura hi juga un paper fonamental.

Durant l’acte inaugural, de Noguera també ha anunciat que el departament d’Agricultura iniciarà aquesta setmana una ronda de reunions amb els alcaldes de la demarcació de Lleida per tal d’informar-los sobre la pesta porcina africana, i sobre com prevenir-la.

Francesc García