El Govern demana aplicar el toc de queda nocturn a Tàrrega

20/07/2021

La ciutat fa dies que té els indicadors epidemiològics disparats

El Govern amplia la llista de municipis on s'aplicarà el toc de queda nocturn. Passaran dels 161 on la mesura va entrar en vigor el cap de setmana a 165, segona ha anunciat aquest migdia la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. En la nova llista s'incorpora Lleida, l'única capital que, fins al moment, se'n salvava. També Mollerussa i Tàrrega. Paral·lelament Solsona surt de la nova petició del Govern i s'hi mantenen la Seu d'Urgell, Alpicat i Tremp. 

Recordem que Tàrrega fa dies que té la incidència acumulada a 7 dies (IA7) per sobre de 400 (avui és de 413), motiu pel qual l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú reclamava al Govern un confinament nocturn generalitzat. La ciutat té aquest dimarts un risc de rebrot de 1.255 punts (inferior al d'ahir però per sobre de mil punts des de dilluns de la setmana passada), una taxa de contagi d'1,57 (recula després d'arribar al màxim de 3,56 el dia 12) i té avui 140 casos actius (el doble que fa una setmana).

La capital de l'Urgell, Lleida i Mollerussa eren els municipis que per dades d'incidència podien entrar en la mesura restrictiva. Balaguer i Alcarràs, també amb dades altes d'incidència, han quedat fora de la proposta del Govern. 

Aquestes mesures seran aplicables a partir del cap de setmana vinent però, com la setmana passada, les haurà de tornar a validar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El toc de queda s'aplica des de la una de la matinada fins a les sis del matí als municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència igual o superior als 400 casos cada 100.000 habitants els últims set dies.

Noves restriccions

El Govern demanarà aquest dimecres al TSJC allargar les restriccions ara vigents una setmana més, entre elles el toc de queda, les reunions de 10 persones com a màxim i el tancament de tots els establiments a les 00.30 hores. En el canvi del llistat de municipis amb toc de queda en funció de la incidència també conté altres incorporacions importants, a més de les de la província de Lleida, com el Vendrell, Igualada, la Bisbal d'Empordà, Salt i Roses, entre d'altres. Entre els que en surten, en canvi, hi ha Deltebre, Esparreguera, Sant Celoni, Solsona o Sant Sadurní d'Anoia.

Nova Tàrrega