El Govern demana el toc de queda a Tàrrega i Bellpuig

18/08/2021

Prorroga el confinament nocturn una setmana més i rebaixa el nivell d’incidència per aplicar-lo

El Govern ha aprovat, en el marc del Procicat, demanar la pròrroga del toc de queda nocturn durant set dies més per contenir la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya. La nova resolució modifica els criteris per aplicar-lo i fixa una incidència acumulada en els darrers set dies (IA7) superior a 125 casos per cada 100.000 habitants, en poblacions de més de 5.000 persones. Fins aquesta setmana, el llindar se situava en els 250 casos.

En total, la llista de municipis afectats és de 148, 125 dels quals són per una IA7 superior a 125 casos i els 23 restants perquè es troben envoltats per municipis amb toc de queda. Aquesta mesura afectarà les poblacions urgellenques de Tàrrega i Bellpuig, que ahir tenien una IA7 de 203 i 170, respectivament. Les mesures es prorrogaran un cop les hagi aprovat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El Govern traslladarà la sol·licitud al TSJC aquest dimecres i es preveu que les mesures entrin en vigor aquest divendres, per un període de set dies. El toc de queda restringirà la mobilitat nocturna entre la una i les sis de la matinada als municipis afectats. Consulta el llistat de municipis afectats aquí.

L'Urgell TV - ACN / Foto: Jaume Solé