El Gremi d’Hostaleria de Tàrrega surt al carrer per reclamar “ajudes immediates” i la reobertura dels establiments

13/11/2020

Més d’una setantena de professionals dels sectors de la restauració, l’hostaleria i l’oci nocturn de Tàrrega s’han concentrat aquest divendres a la plaça Major de la capital de l’Urgell en contra del tancament imposat pel Govern.

El que reclamen són “mesures equitatives per la contenció de la Covid-19 i que no estigmatitzi i culpabilitzi a un únic sector”. També asseguren que “respecten les restriccions” però que si des de l’administració es vol fer un tancament total de les empreses, aquestes “han d’anar acompanyades de mesures reals de rescat del sector tant pel que fa a les empreses com pels seus treballadors”.

Actualment a Tàrrega hi ha més d’una vuitantena d’establiments que donen feina a més de 300 persones. És per això que el Gremi d’Hostaleria de Tàrrega també exigeix “ajudes reals i immediates” tant per part de la Generalitat com del mateix ajuntament.

En aquest sentit, agraeixen que el consistori targarí hagi anul·lat fins al 2021 la taxa d’ocupació de les terrasses. Tot i això, creuen que “no és suficient” i demanen que s’anul·li l’augment del 30% de la taxa d’escombraries prevista per l’any vinent i es faci “el retorn equitatiu d’aquesta els mesos que el sector ha estat obligat a tancar durant aquest any”.

A més, es reclama “una campanya d’incentivació econòmica al petit comerç i a la restauració mitjançant bons de descompte pels clients per tal d’incentivar el consum a la ciutat de Tàrrega”.

InfoLleida