El Ple de l’Ajuntament d’Agramunt ha aprovat el pressupost municipal que enguany ascendeix a 5,4M€

28/12/2018

Els nous comptes preveuen una primera fase de 231.000€ en la rehabilitació de l’Escorxador Municipal.

El Ple de l’Ajuntament d’Agramunt ha aprovat el pressupost municipal que enguany ascendeix a 5,4M€. El pressupost es va aprovar ahir en sessió plenària amb els vots favorables d’Acord d’Esquerra i els vots en contra de CIU.

Els nous comptes preveuen una primera fase de 231.000€ en la rehabilitació de l’Escorxador Municipal i una partida de 261.000€ per a l’adequació de la planta baixa de la Residència geriàtrica Mas Vell així com la instal·lació d’una caldera de biomassa. Els comptes arriben després d’un any en el qual, a l’igual que en els darrers 8 anys, no s’ha sol·licitat cap crèdit per a inversions. Per aquest motiu, l’endeutament municipal s’ha reduït en aquests 8 anys del 88% fins al 40€ previst per aquest 2019.

Segons l’alcalde, Bernat Solé, “haver reconduït la situació financera de l’Ajuntament ens situa en una posició favorable per a poder afrontar qualsevol tipus d’inversió i no haver de carregar el pressupost amb amortitzacions i interessos”. Solé també ha destacat que en aquests moments encara s’estan duent a terme inversions importants del pressupost anterior, com ara l’adequació de l’antiga llar d’infants en Espai Cívic, l’arranjament de les Avingudes Jaume Mestres i Agustí Ros o la reforma integral de la Residència geriàtrica Mas Vell.

El nou pressupost municipal també preveu destinar una partida de 20.000€ per a arranjament de camins així com 110.000€ per a obres en els nuclis agregats, entre les quals la reforma del carrer Caminet de Montclar. Un any més, els comptes també preveuen una partida de 13.000€ per a promoció econòmica amb l’objectiu de dinamitzar el comerç local i un nou projecte de participació ciutadana.

Pel que fa a inversions a l’espai públic, està prevista l’adquisició i enderroc de dues cases del carrer Sabateria de Baix per ampliar l’aparcament del centre històric així com una partida de 230.000€ per a noves pavimentacions, manteniment de clavegueram, senyalització viària i jardineria. En aquest sentit, també es preveu destinar 42.000€ a senyalitzar turísticament tot el centre històric.

Ajuntament d'Agramunt