El Ple de Tàrrega aprova per unanimitat una modificació de pressupost per finançar la millora de la piscina coberta

26/06/2020

És un pas previ a la concertació d’un crèdit per valor de 265.000 euros

El Ple de Tàrrega ha aprovat per unanimitat una modificació de pressupost per ampliar el finançament de la millora de la piscina coberta. El tràmit és un pas previ a la concertació d’un crèdit per valor de 265.000 euros que serviran per costejar la renovació de la deshumectadora i els equips de ventilació i climatització. En total, el consistori preveu invertir un total de 422.000 euros (IVA inclòs) a la reforma de la piscina coberta. Cal destacar que l’equipament es manté clausurat arran dels informes que alerten de la necessitat de renovar part de la instal·lació tècnica, que presenta deficiències de funcionament. En cas contrari, es posaria en risc la salut de les persones usuàries davant la situació actual de pandèmia. L’Equip de Govern preveu licitar, adjudicar i executar el projecte amb caràcter d’urgència.

Reforç econòmic de serveis socials
En la mateixa sessió plenària, celebrada el dijous 25 de juny per via telemàtica, s’ha acordat per unanimitat de destinar 9.000 euros del romanent de tresoreria a reforçar el servei del Magatzem d’Aliments Solidaris, que cobreix necessitats bàsiques de famílies vulnerables, i el programa ‘Sempre Acompanyats’, projecte d’acompanyament a gent gran en situació de solitud no volguda. Ambdós han registrat un augment significatiu de persones beneficiàries a causa de la crisi sanitària. El grup municipal de Junts per Tàrrega, a més, ha destinat la seva assignació econòmica d’un mes al Magatzem d’Aliments Solidaris, segons una proposta que ha rebut llum verda del Ple. A la sessió també s’ha explicat que la resta de grups (ERC, CUP i PSC) destinaren l’assignació de dos mesos al Fons de Contingència.

Preus reduïts de les piscines d’estiu per a persones amb discapacitat
Una altra proposta de caire social que ha obtingut suport unànime de tots els grups del consistori té a veure amb els preus públics de la piscina municipal d’estiu, ja en funcionament. En concret, s’ha aprovat la ratificació de les tarifes reduïdes per a les persones amb discapacitat acreditada (entrada a 1 euro i abonament a 30 euros). Si es necessita accedir al recinte amb persona acompanyant o monitor, també se li aplicarà el mateix descompte.

Altres acords també reben llum verda per unanimitat
En l’àmbit urbanístic, el Ple ha acordat per unanimitat una altra modificació de pressupost per destinar 37.000 euros a la reconstrucció del mur de contenció situat a la plaça Major de Claravalls, esfondrat a causa de les pluges. D’altra banda, tots els grups han votat favorablement el Pla Especial Urbanístic que el grup Borges impulsa a la finca privada de Mas de Colom, als afores de Tàrrega. L’empresa vol convertir l’antic monestir de Mas de Colom en un centre d’interpretació dels seus productes alimentaris característics com són el pistatxo, l’ametlla i l’oliva. Finalment, també s’ha acordat el calendari de dies festius locals corresponents a l’any 2021, que recauran en el divendres 14 de maig i el divendres 10 de setembre. A Claravalls serà festa el 7 d’agost; a La Figuerosa el 14 d’agost; a Santa Maria de Montmagastrell el 21 d’agost i el 13 de setembre; i a Altet i Riudovelles el 28 d’agost.

InfoLleida