El ple del Consell Comarcal de l’Urgell aprova la moció que rebutja la sentència del Tribunal Suprem

18/10/2019

També es van aprovar dos convenis, un amb la Diputació Lleida i l’altre, amb l’Ajuntament de Tàrrega, per a la cooperació municipal i per a la  coordinació de les oficines locals d’habitatge/borsa de mediació

El plenari del Consell Comarcal de l’Urgell es va reunir ahir al vespre en una sessió ordinària per tractar diversos temes. Cal destacar l’aprovació de dos convenis, un amb la Diputació Lleida i l’altre, amb l’Ajuntament de Tàrrega, per a la col·laboració en matèria de  cooperació i assistència municipal i per a la  coordinació de les oficines locals d’habitatge/borsa de mediació, respectivament.

Entre altres acords, també es va aprovar la concurrència al Pla Únic d’Obres i Serveis, període 2020-2024, amb l’avantprojecte de l’edifici destinat a serveis diversos del Consell Comarcal, amb un pressupost d’execució per contracte de 778.285,21 € i l’ampliació de finançament del contracte programa de Serveis Socials, període 2016-2019, que millora la part corresponent als sistemes de resposta urgent per a dones que es troben en situació de violència i també incorpora una nova dotació per a  la contractació de dinamitzadors/res cívics per a l'emancipació juvenil.

Un cop finalitzat el ple ordinari, es va donar pas al ple extraordinari en el qual es va aprovat la moció que rebutja la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem, reclama l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i defensa el dret d’autodeterminació.

En conseqüència, el Consell Comarcal de l’Urgell va expressar l’adhesió a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència i el suport a la vaga general convocada avui, dia 18 d’octubre. D’aquesta manera, el Consell Comarcal de l’Urgell romandrà tancat durant tot el dia, però mantindrà els serveis mínims de registre oberts, de 9 a 14 hores.

Infolleida