El programa “Treball i Formació” del Consell Comarcal de l’Urgell permet treballar a 17 persones en situació d’atur

07/02/2018

Els participants realitzaran tasques de manteniment i adequació dels espais públics de la comarca i d’arxiu

Un total de 17 persones participen en el programa “Treball i Formació” que a l’Urgell gestiona el Consell Comarcal. La iniciativa permet que persones en situació atur d’entre 45 i 55 anys puguin reincorporar-se al mercat laboral gràcies a dos projectes. El primer consistirà en l’adequació i millora dels espais públics de la comarca, realitzant treballs de manteniment d’edificis i espais públics en diversos municipis. L’altre projecte és el de suport en tasques administratives i d’arxiu.

A més de l’experiència laboral, tots els participants rebran una acció formativa amb l’objectiu de millorar la seva futura ocupabilitat i la continuïtat en el mercat laboral. En aquesta convocatòria, 10 treballadors realitzaran un mòdul relacionat amb la fusteria i 7 una formació professional de caire administratiu.

En la presentació del projecte, els alcaldes i regidors dels municipis que col·laboren amb la iniciativa, han valorat molt positivament el fet de comptar amb aquests treballadors i poder-los ajudar en la seva reinserció laboral.

Com a principal novetat del programa, que es du a terme per segona vegada a l’Urgell i que compta amb un pressupost de 260.000 € procedents del Servei d’Ocupació de Catalunya, els participants comptaran amb el suport d’un tècnic que coordinarà les tasques que realitzin als diversos municipis de la comarca.

Francesc García