El Taller de Virginias aconsegueix el distintiu IGP del tradicional Torró d’Agramunt

18/03/2022

La Indicació Geogràfica Protegida del Torró d’Agramunt reconeix l'elaboració artesanal del producte a base d'avellanes o ametlles, sucre, mel i clara d'ou presentada entre pa d'àngel

El Taller de Virginias, ha aconseguit el distintiu IGP (Indicació Geogràfica Protegida) del Torró d’Agramunt. Aquest segell reconeix l'elaboració artesanal del torró tradicional d'Agramunt amb excel·lència de qualitat.
 
El torró d'Agramunt s'elabora a base d'una acurada elecció d'avellanes o ametlles, sucre, mel i clara d'ou que es presenta en coques rodones o quadrades entre pa d'àngel. Les característiques que ha de complir el torró per a aconseguir aquest distintiu és el percentatge de fruita seca, que no ha de ser de menys del 46% ni superar el 60%, depenent de si la categoria és extra o suprema.
 
El propietari de l'empresa, Àngel Jubete, ha destacat l'orgull que és per a la marca aconseguir aquest segell en els seus torrons, perquè “reconeix l'esforç i la passió pel torró que transmet la marca”.
 
Els inicis del Torró d’Agramunt
El Torró d’Agramunt és reconegut com a tal des del segle XIX, tot i que la tradició torronera és valorada des de diversos segles enrere en el territori. La primera menció documentada del Torró D’Agramunt data de l'any 1741, en unes cartes de la família Siscar, nobles de la vila. En elles es troba una detallada descripció dels diferents oficis que existien en aquells dies, entre els quals es trobava el de torroner.
 
Durant els segles XIX i XX es va popularitzar gràcies a les fires, trobades o mercats als quals assistien els torroners, la qual cosa va dotar a aquest producte de gran prestigi i reconeixement.
 
El segell IGP en els torrons Virginias
Actualment, El Taller de Virginias ha aconseguit el distintiu en el seu torró d'avellanes i també en el d'ametlles de la gamma El Taller de Virginias. Si bé la tradició és part de l'ADN de la marca, aquesta és també reconeguda per la seva aposta per la innovació.
 
L'empresa aprofitarà la fira Alimentària, la trobada internacional del sector de l'alimentació, que se celebra entre el 4 i el 7 d'abril a Barcelona, per demostrar la perfecta combinació de tradició i innovació amb la seva nova col·lecció per al 2022.
Sobre El Taller de Virginias
El Taller de Virginias és el primer obrador de Virginias creat a la localitat lleidatana d’Agramunt l’any 2019. La creació d’El Taller de Virginias coincideix amb la reinvenció de la companyia de la mà d’Acrimont Foods per portar al consumidor dolços que combinen tradició i alta cuina.
En aquest espai es poden trobar, degustar i descobrir tant els productes de Virginias com els d’El Taller de Virginias, així com conèixer la tradició torronera d’Agramunt.
Virginias, amb més de 80 anys al mercat, és marca pionera en la producció de torrons i xocolates. Al llarg del seu recorregut, ha arribat a ser líder sense sucres afegits, gamma de productes que encara conserva i fomenta.
InfoLleida