Els alcaldes de JxCat de l'Urgell plantaran els actes de la Diada a la comarca

10/09/2019

Acusen a l'equip de govern d'ERC, la CUP i el PSC al consell comarcal de prendre les decisions de ''forma unilateral''

Els alcaldes i consellers comarcals de JxCat a l'Urgell plantaran els actes de la Diada que ha organitzat el Consell Comarcal els dies 11 i 15 de setembre. En un comunicat que han fet públic aquest dimarts acusen a l'equip de govern de l'ens, format per ERC, la CUP i el PSC, d'actuar de ''forma unilateral'' i sense comptar amb l'opinió del seu grup i canviant coses que consideren que caldria debatre entre tots. Els actes previstos són una ofrena floral l'Onze de Setembre, al Tarròs, al monument al president Companys, i el Dia de la Comarca que es fa el diumenge 15, a Belianes. Des de JxCat assenyalen que malgrat la situació que es produirà aquesta Diada, mantenen el ''compromís ferm d'entesa i unitat''. Així mateix, recorden que són la força més votada a la comarca i que per això haurien de tenir dret en la presa de decisions a nivell comarcal.

JxCat compta amb alcaldes i alcaldesses a l'Urgell als municipis d'Anglesola, Castellserà, Guimerà, la Fuliola, Maldà, Omells de Na Gaia, Preixana, Puigverd d'Agramunt i Vilagrassa. Tot i que són la força més votada a nivell comarcal, ERC, la CUP i el PSC van fer un acord per investir l'alcalde de Sant Martí de Maldà, Gerard Balcells, com a nou president de l'ens.

JxCat està disconforme amb ''les formes'' amb que s'han planificat els actes de la Diada i el dia de la comarca. En aquest sentit, lamenten que des de l'inici de la legislatura hagin sentit dir al nou equip de govern que aposten pel diàleg, la transparència i les noves maneres de fer, però asseguren que a la primera oportunitat de parlar les coses ''entre tots'' es troben amb decisions que es prenen de ''forma unilateral'', sense comptar amb la seva opinió i canviant coses sense haver-les debatut entre tots.

JxCat recorda que en el darrer consell d'alcaldes l'anterior president del Consell, Salvador Bonjoch, va proposar parlar del dia de la comarca i la celebració de la Diada i des de tots els grups, inclús JxCat, es va entendre que aquesta era una decisió que s'havia pres sempre amb consens d'alcaldes i consellers i que ara tocava que la nova corporació també ho fes. Des de JxCat es lamenta que a l'hora de la veritat l'equip de govern ha triat ''el que es feia, com es feia'' sense tenir en compte els compromisos locals de molts municipis.

ACN