Els alumnes de les escoles d'Agramunt celebren el Dia Sense Cotxes

20/03/2018

La iniciativa pretén conscienciar de la importància de reduir l’ús del vehicle

Els carrers d’Agramunt han estat envaïts pels nens i nenes dels centres escolars del municipi, que aquest dimarts han celebrat el Dia Sense Cotxes. La iniciativa va sorgir fa uns anys de la col·laboració entre la Regidoria d’Esports i dels professors i professores de les escoles, i té com a objectiu conscienciar als més petits de la importància de reduir l’ús del vehicle, almenys per anar a l’escola, i fer que els alumnes vagin caminant amb bicicleta o patins.

Al llarg del matí, prop de 300 alumnes de cicle inicial i cicle mitjà han participat en un joc de pistes. Amb l’ajuda d’un mapa, han hagut de localitzar una sèrie d’indrets i resoldre les proves que s’hi amagaven. L’activitat ha tingut molt bona acollida entre els escolars, que han aprés l’important què és anar a l’escola caminant.

Tot i que aquest tipus d’iniciatives s’acostumen a fer al setembre, dins de la Setmana de la Mobilitat, a Agramunt s’ha desplaçat des de fa alguns anys a la setmana anterior a les vacances de Setmana Santa. I és que durant aquests dies, els centres escolars dediquen les seves hores a fer activitats diferents de les classes lectives de cada dia.

Francesc García