Els artesans de Verdú obren les seves portes durant la Setmana de l’Artesania de Catalunya

14/06/2018

La iniciativa és impulsada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya amb l’objectiu de sensibilitzar a la societat de la importància de l’artesania

L’ofici de ceramista compta amb una llarga tradició a la població urgellenca de Verdú. Aquests dies,  amb motiu de la Setmana de l’Artesania de Catalunya alguns dels artesans del municipi obren les portes dels seus tallers per mostrar al públic com són els processos d’elaboració d’aquesta ceràmica. És el cas de Josep Anguera, de Ceràmica Roca Caus, qui assegura que tot i que tot i els canvis esdevinguts en els darrers anys i les dificultats per mantenir l’ofici, han aconseguit fidelitzar una clientela amb la qual treballen sota encàrrec.

Un altres dels tallers que aquests dies obre les seves portes és el del Quim i la Txell, dos artesans que es dediquen a l’escultura amb vidre. En les visites al seu obrador expliquen alguns dels processos per aconseguir una peça amb aquest material.

La Setmana de l’Artesania de Catalunya és una actuació impulsada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya amb l’objectiu de sensibilitzar a la societat de la importància de l’artesania i dels valors culturals, econòmics, patrimonials i socials.  En aquesta edició, hi són presents un total de vuit establiments de la demarcació de Lleida.

Francesc García