Els autònoms han de cessar tota activitat econòmica i fer un ERTE per rebre ajudes

20/03/2020

És el cas de l'Eric, propietari de dos bars, un a Castellserà i un altre a Penelles

Ell és l’Eric i és propietari de dos bars, un a Castellserà i un altre a Penelles. Com tots els locals de restauració, s’ha vist obligat a baixar la persiana fins a nou avís. Té cinc treballadors i es planteja fer un ERTO mentre duri l’estat d’alarma i declarar el cessament total de la seva activitat econòmica. Només així tindrà accés a les mesures aprovades pel govern. Els que mantinguin el negoci obert, no rebran cap ajuda. En canvi, els que hagin de tancar i tinguin una pèrdua del 75% de la seva facturació rebran una prestació i quedaran absents de pagar les quotes a la Seguretat Social.

La Generalitat també ha invertit 7,5 milions d’euros en ajudar als autònoms, amb una prestació econòmica de fins a 2.000 euros en cada cas. Tot i això, acollir-se a les dues mesures serà incompatible. Mentrestant, el que més preocupa a l’Eric és l’efecte posterior que pugui deixar aquesta crisi.

Amb la campanya de Setmana Santa totalment perduda, l’Eric confia que a principis de juny s’hagi establert la normalitat al país.
RICARD GÓMEZ