Els germans Alsina de Castellserà recorreran 2.500 km en un raid solidari al Marroc

18/02/2020

Els dos joves ja han iniciat la seva aventura, en la qual repartiran més de 135 kg de material humanitari

Els germans Roger i Arnau Alsina, dos veïns de Castellserà, ja han iniciat la seva aventura a l'Uniraid, un projecte solidari per proveir de recursos humanitaris als poblats més pobres del Marroc. Aquesta prova consisteix en la superació de diverses etapes disposades al llarg del país africà amb un cotxe de més de vint anys d'antiguitat tan sols amb un mapa, un llibre de ruta i una brúixola. D'entrada, el mínim de material solidari a repartir són 40 kg. Tot i això, gràcies a diferents ajudes i amb la recerca d'esponsorització, els joves castellseranins han aconseguit reunir més de 135 kg entre roba, sabates, estris escolars i joguines; que distribuiran al llarg d'un viatge que respon a la seva passió pel motor.

Els Alsina recorreran més de 2.500 km en 7 etapes distintes. En concret, viatgen amb un Volkswagen Polo de l'any 1999, el qual ja va competir a l'Uniraid l'any passat amb un equip d'Almenar.

Encara que el trajecte s'ha iniciat aquest dissabte i s'allargarà fins al 23 de febrer, l'Arnau i el Roger van començar a preparar aquesta aventura ara farà un any. Des d'aleshores, han modificat el vehicle amb el qual participen en el raid i han treballat per buscar el finançament d'empreses i particulars. No obstant això, el primer pas va ser comunicar als seus familiars la decisió de participar en l'Uniraid, els quins de seguida els hi van donar suport.

Per la seva banda, l'ajuntament de Castellserà també ha col·laborat en el raid solidari. El consistori va cedir als germans Alsina la gestió de la barra de la festa major, que van compartir amb l'associació de joves, i de la qual van aconseguir més de 1.000 euros.

A banda de la corporació municipal, són més d'una trentena d'empreses i entitats les que recolzen la iniciativa dels joves de Castellserà, que van posar rumb al Marroc després de ser acomiadats pels seus familiars i per un centenar de veïns i veïnes.
Noèlia Burgos