Els porxos l’eix temàtic de la 6a edició del curs art i territori

01/07/2019

Agramunt acollirà del 3 al 5 de juliol la sisena edició del curs d’estiu Art i Territori

Agramunt acollirà del 3 al 5 de juliol la sisena edició del curs d’estiu Art i Territori. Aquest any, els porxos, presents en moltes localitats catalanes, seran l’eix temàtic del curs. Concretament, a Agramunt hi ha un centenar de porxos, també anomenats coberts.

L’objectiu del curs és donar eines als alumnes perquè prenguin consciència d’aquest tipus de construcció, de quins són els usos que els ciutadans del segle XXI fan d’aquests espais i, sobretot, imaginin i creïn noves possibilitats.

A través de les arts plàstiques, l’arquitectura, la geografia humana i la cal·ligrafia i lettering, els alumnes hauran de desenvolupar un projecte que els permetrà rellegir els porxos des d’una perspectiva diferent. Un treball que es farà sense perdre de vista l’empremta de Guillem Viladot i Josep Guinovart, dos artistes contemporanis que també van trobar la font d’inspiració en els coberts d’Agramunt. Precisament, l’art contemporani i les noves formes de creació artística són un dels eixos del curs des dels seus inicis, a banda del patrimoni cultural i arquitectònic, com són els coberts, i el paisatge, la natura, la història o la literatura.

Com és habitual, el curs té un caràcter pràctic, on el treball de camp dels alumnes i l’experimentació és la base de tots els tallers. Així, en la primera sessió, de la mà de professors d’arquitectura i geografia, els alumnes partiran de l’observació dels usos socials dels porxos per plasmar-ho en cartografies. El dijous, l’obra de Guinovart i Viladot i la seva relació amb els porxos serà la protagonista, sense perdre de vista els resultats de la feina feta el dia anterior. I, per acabar, el divendres es proposa una intervenció artística col·lectiva en l’espai urbà a partir de la tècnica de cal·ligrafia i lettering.

En tractar-se d’un curs intensiu, s’ha demanat la col·laboració dels allotjaments ubicats a Agramunt per tal d’oferir una tarifa més assequible als estudiants del curs i aquests podran allotjar-se a la vila per 30 euros la nit.

Per una altra banda, per segon any consecutiu, els joves del camp de treball i els infants del Casal d’Agramunt participaran en un dels projectes amb el grup d’adults del curs. En concret, serà divendres en el taller de lettering a càrrec de Laia Soler.

Infolleida