Els veïns i veïnes de Vallbona de les Monges reparen els seus estimaocells

08/08/2018

El taller ha tingut lloc aquest dimarts i s’emmarca dins les Jornades Culturals que se celebren al municipi fins diumenge

El taller de reparació d’estimaocells és una de les activitats més esperades i amb més participació de les Jornades Culturals que es celebren a Vallbona de les Monges cada estiu. Aquest dimarts, més d’una cinquantena de persones s’han aplegat a l’esplanada on es troben els 30 estimaocells de Vallbona, un per família, per tal de realitzar les reparacions necessàries en aquestes figures construïdes amb la finalitat de donar protecció i aliment a les aus.

El projecte dels estimaocells va néixer l’any 2012 durant les Jornades Culturals de Vallbona de les Monges. Des d’aleshores, els veïns del municipi s’hi han anat implicant fent que aquesta iniciativa es consolidi i s’estengui per diversos punts de Catalunya.   

Les jornades culturals de Vallbona de les Monges s’allargaran fins al pròxim diumenge 12 d’agost. Fins aleshores tindran lloc activitats com una festa de l’escuma, una caminada nocturna, un escala en hi-fi i un sopar per commemorar el desè aniversari de les jornades i de la comissió de cultura, qui s’encarrega d’organitzar-les any rere any.

Francesc García