En marxa les obres de consolidació dels murs del castell de Maldà

23/09/2021

Tenen un pressupost de 34.946 euros

El consell comarcal de l'Urgell ha iniciat a mitjans d'aquest mes de setembre les obres de consolidació dels murs i els coronaments del castell de Maldà.

Els treballs, que tenen un pressupost de 34.946 euros, se centren en la neteja superficial i el tractament dels paraments de pedra que conformen els murs del castell (esquerdes, fissures, descamacions, perforacions, junts, etc.) amb l’objectiu de reintegrar els suports i millorar la seva estabilitat, evitar futures deficiències estructurals i recuperar la unitat formal que possibiliti una lectura més harmònica del conjunt arquitectònic.

L'actuació està previst que s'allargi un parell de mesos. Els serveis tècnics de l'ens comarcal s'encarreguen de coordinar la seguretat i la salut de les obres, les quals compten amb la supervisió d'un tècnic especialista en restauració de béns culturals. 

Els treballs estan finançats amb un ajut de l’Oficina de Suport a la iniciativa cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i fons propis del Consell Comarcal de l’Urgell.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega) / Foto: Consell Comarcal de l'Urgell