Endesa inverteix 9 milions per renovar el transport d'una línia elèctrica

27/02/2017

La línia centenària passa per municipis urgellencs com Agramunt, Puigverd d'Agramunt i Ossó de Sió

Endesa ha invertit nou milions d’euros en duplicar la capacitat de transport d’una línia elèctrica centenària entre Camarasa i Cervera per adaptar-la a les necessitats actuals i evacuar energia cap a Barcelona. En els últims anys, i com a conseqüència de l'increment de generació a Ponent, el saldo exportador ha augmentat i s'ha hagut de redissenyar la línia per no provocar saturacions en aquest eix. La nova línea, que conserva el mateix traçat que l’anterior, passa per diversos municipis de l’Urgell com ara Ossó de Sió, Agramunt i Puigverd d’Agramunt, fins a arribar a Cervera.

La renovació, que va començar el 2012 i s’ha realitzat en quatre fases, inclou 44 quilòmetres de longitud de cable i 227 torres metàl·liques, la qual cosa permet una reducció important d’emissions de CO2.

La inversió ha permès duplicar  la potència a transportar, necessitat generada arran de la proliferació de parcs fotovoltaics i centrals de cogeneració situades a les comarques de la Noguera, el Pla d’Urgell, Segarra i l’Urgell.

Segre