Èxit de la represa cultural a Tàrrega amb dos concerts emmarcats dins el Dia de la Música

22/06/2020

Els escenaris han estat al Càmping Municipal i al Parc de Sant Eloi, adaptats a les mesures de seguretat sanitària

La música en viu ha tornat a fer-se sentir a Tàrrega durant aquest cap de setmana. Simbolitzant la represa cultural del municipi, el consistori ha programat dos concerts de petit format amb públic presencial aplegant un total de sis propostes. Els escenaris s’han habilitat a l’aire lliure adaptant-los als nous protocols de seguretat sanitària. Així, s’ha limitat l’aforament i els espectadors havien de reservar prèviament la seva localitat.

Organitzats per la Regidoria de Cultura, els concerts han tingut caràcter gratuït i s’han emmarcat dins el Dia de la Música. Els protagonistes, a més, han estat artistes locals. “És un gest amb què expressem el nostre suport als músics de casa i al sector de la cultura en general, el qual ha patit una greu paralització”, segons ha manifestat el regidor de Cultura, Carlos Vílchez. La resposta del públic ha estat unànimement favorable ja que s’han assolit les 460 reserves per ambdós concerts.

La primera de les dues convocatòries se celebrà el dissabte 20 de juny al Càmping Municipal amb les actuacions de tres joves grups targarins. Els nou membres de Bredda obriren la tarda desgranant un cançoner acústic de pop-rock on van incloure el seu nou tema sobre el confinament. Her Majesty, el nom dels quals s’inspira en una cançó dels Beatles, van prendre el relleu recuperant clàssics emblemàtics des dels anys 50 fins a l’actualitat. La cita s'ha completat amb Pascual i Els Desnatats, un trio integrat per músics de La Terrasseta de Preixens i que revitalitza el so de fusió més festiu.

Diumenge va tenir lloc al Parc de Sant Eloi el segon concert, amarat de música clàssica i jazz. L’escenari va estar la plaça de l’Estanyol, davant l’ermita, on la soprano Crista Sebastián i el pianista Enric Prió van interpretar temes de compositors catalans com el targarí Ramon Carnicer, Pau Casals o Frederic Mompou. Un altre binomi, format per Ramon Andreu i Laia Terré, van acostar partitures de Chopin, Poulenc i Tailleferre per a violoncel i piano. Finalment, el quartet InMotion Sax Quartet va brindar un eclèctic repertori jazzístic unit pel so inconfusible del saxo. La vetllada es va completar amb una visita guiada als frescos que el pintor Josep Minguell ha plasmat a l’interior de l’ermita, on es confinà per completar l’obra, i la instal·lació visual “Arcus” del col·lectiu Calidos.

Carlos Vílchez també ha destacat que “els actes que programem a partir d’ara per promoure els artistes de la nostra ciutat duran el segell ‘Km Cultural’. Així visualitzarem el nostre compromís vers la creació autòctona”.

D’altra banda, activitats culturals properes en el calendari també requeriran reserva prèvia per controlar així l’afluència limitada de públic. És el cas, per exemple, de la rebuda de la Flama del Canigó prevista pel dimarts 23 de juny. El darrer concert celebrat a la capital de l’Urgell abans de l’esclat de la pandèmia fou el del grup Manel el passat 7 de febrer al Teatre Ateneu. Arran del decret d’estat d’alarma, la Regidoria de Cultura va suspendre la resta d’actuacions del cicle Tàrrega Sona.

InfoLleida