Finalitzen les tasques de manteniment i conservació de les rutes de senderisme i BTT

06/07/2018

Les tasques han consistit en desbrossament dels camins, repintar senyals o substituir banderoles o senyals malmeses

El Consell Comarcal de l’Urgell disposa de la guia de Camins de l’Urgell a peu i amb BTT on hi ha diferents rutes, petits senders i senders de gran recorregut, que es poden realitzar a peu o amb BTT. Es tracta d’un total d’11 rutes circulars PR de Petit Recorregut, 1 sender GR3 de Gran Recorregut , el Camí Ignasià i 3 trams del Camí de Sant Jaume català, que s’estenen en gairebé 260 Km. L’any 2017 es va realitzar una diagnosi per saber l’estat de conservació de les diferents rutes que transcorren per la comarca, pel que fa a senyalització informativa i direccional de les rutes i revisar les marques de pintura, postes i banderoles que hi ha en els trajectes. El treball de camp va incloure la georeferenciació i tracks de totes les rutes.

Al mes de març de 2018 es van iniciar les tasques de manteniment i conservació del sender de gran recorregut que travessa l’Urgell, GR 3 que va des de Donzell d’Urgell a Agramunt, fins a Vallbona de les Monges, al sud de la comarca. Així com del sender de petit recorregut PR C 97 Anglesola i les Cases de barbens i el sender PR C 65 La Ruta dels Omells, al sud de l’Urgell.

Les tasques han consistit en desbrossament dels camins, repintar senyals o substituir banderoles o senyals malmeses. Les obres s’han coordinat des del Consell Comarcal de l’Urgell, han anat a càrrec de l’Empresa Enric Fonts, Projectes Integrals, i s’ha finançat gràcies al suport de la Diputació de Lleida.

Està previst que en els propers anys es puguin continuar realitzant tasques de conservació en altres rutes de la comarca.

Infolleida