Fins a 20.000 visitants gaudeixen dels atractius del 24è Mercat Medieval de Guimerà

12/08/2018

Música, teatre i artesania s’han donat cita en aquest esdeveniment que cada any porta milers de persones fins al municipi urgellenc

Els carrers de Guimerà han retornat un any més a l’Edat Mitjana amb una nova edició de l’exitós Mercat Medieval, una tradició que des de fa 25 any vol posar en valor el patrimoni d’aquest municipi urgellenc. La cita ha reunit aquest any a uns 20.000 visitants que al llarg de tot el cap de setmana han gaudit dels atractius d’aquest mercat, com són les parades amb productes artesans i alimentaris, la mostra d’oficis antics o les cercaviles i representacions teatrals.

El Mercat Medieval de Guimerà s’ha convertit en tot un reclam per atreure visitants a aquesta població, tant durant els dies en què se celebra aquest esdeveniment, com durant la resta de l’any. En aquests sentit, l’alcalde del municipi assegura que el Mercat Medieval suposa un impuls econòmic per Guimerà i el seu comerç.

Tot i que aquesta només ha estat la 24a edició del Mercat Medieval, cal recordar que Guimerà va rebre el decret de mercat setmanal l’any  1294 gràcies al rei Jaume II. Va ser aleshores quan el municipi va esdevenir un nexe de trobada, d’intercanvis de mercaderies i contractes.

Francesc García