Fins a 50 espectacles i 30 estrenes a la propera edició de FiraTàrrega, del 6 al 9 de setembre

14/08/2018

El director artístic del certamen explica la programació en un acte organitzat per l’Agrat i La Soll

Fins a 50 muntatges teatrals, 30 dels quals seran estrenes, es podran veure del 6 al 9 de setembre en la propera edició de FiraTàrrega. Per conèixer millor com seran aquests espectacles, el director artístic de FiraTàrrega, Jordi Duran, ha ofert una xerrada organitzada per l’Agrat i La Soll, en què ha aprofundit en la programació de fira, i ha donat les principals claus de cada proposta.

Si l’any passat FiraTàrrega feia una crida a la participació, aquest any el certamen es centra en rellegir l’espai públic. En aquest sentit, es recuperarà el centre de la capital de l’Urgell, concretament la plaça del Carme, on es podran veure fins a quatre espectacles. La resta de muntatges es distribuiran per 22 espais diferents de Tàrrega.

Pel que fa a la polèmica sobre la representació de “Prácticas de vuelo para acabar con el olvido”, l’obra que s’havia de representar al cementiri, Jordi Duran ha explicat que finalment tindrà lloc fora del recinte, tot i ser una peça concebuda amb el màxim respecte. L’obra homenatja els dos brigadistes internacionals enterrats a Tàrrega i tracta sobre la memòria recent del país a partir d’un diàleg intergeneracional entre un avi i el seu nét.

Francesc García