FiraTàrrega estrenarà 17 espectacles i simularà la filosofia d'anys anteriors

25/08/2021

El certamen vol intentar assemblar-se al màxim possible a les edicions anteriors i respectar les mesures antiCovid

FiraTàrrega acull en l'edició d'enguany fins a disset estrenes d'espectacles entre les quals en destaquen 3 d'àmbit internacional. El certamen, que té lloc del 9 al 12 de setembre, està organitzat a partir de tres grans espais restringits de la capital de l'Urgell, anomenats "ciutats", on el públic podrà entrar en diferents franges horàries i gaudir les diferents propostes escèniques.

Els assistents han de reservar entrada prèvia i respectar totes les mesures antiCovid, un model que trenca amb la idea de "Fira del Teatre al Carrer" que s'havia fet els anys anteriors i per això, des de l'organització demanen que el públic reservi les entrades amb molta antelació i que no es facin una idea equivocada de representacions lliures al carrer.

Si altres anys en un dia de fira acudien a Tàrrega més de 110.000 visitants, enguany la pandèmia només ha permès posar a la venda 22.000 entrades pels quatre dies de fira. Tot i això, ja hi ha més d'un 30% de l'aforament complet als espectacles i es confia que s'esgotin les localitats.

Pel que fa a la programació artística, les estrenes omplen el 34,5% de la graella amb produccions com les del francès Pierre Sauvageot, Water music; la de la companyia irlandesa Laura Murphy Dance, Abacus; o la del clown portuguès Rui Paixão, Albano que forma part també de Suport a la Creació.

Noèlia Burgos Domínguez