Garantida la 40a edició de les Festes del Segar i el Batre de la Fuliola

16/07/2018

L’Ajuntament posarà a disposició de l’Associació el necessari per celebrar l’aniversari de la festa

Les Festes del Segar i el Batre de la Fuiliola tenen garantida la celebració de la seva 40a edició, prevista per l’any vinent. Així ho ha assegurat l’alcalde del municipi, Eduard Piera, durant la segona part d’aquesta festa, la qual s’ha dedicat a la tasca del batre. Segons ha assegurat Piera, el consistori posarà a disposició dels organitzadors tot el que sigui possible per tal que la 40a edició esdevingui un èxit.

No obstant això, més enllà de la 40a edició, el futur d’aquesta festa és força incert. I és que com ha manifestat el seu president, Oriol Farré, la festa és deficitària, compta amb pocs patrocinadors, i les ajudes dels organismes públics són escasses. Tot això dificulta trobar relleu a la junta.

Durant la celebració del batre, els assistents han pogut recordar com els batedors separaven el gra de la palla, tant de forma manual, com amb una màquina de l’any 1925, propietat de la família del president Companys. D’altra banda, la cabana de l’era ha acollit una exposició amb fotos dels 39 anys de l’esdeveniment.

Francesc García