Infants sahrauís gaudeixen de les vacances a Agramunt

13/08/2019

Dues famílies del municipi acullen a la Fatma i la Iman, dues noies de la zona de Tindouf, a Algèria

La Fatma i la Iman gaudeixen de l’estiu a Agramunt amb la Marta i l’Oriol, i la Dolors i el Josep Mª, les seves respectives famílies d’acollida. Des que van arribar a principis d’estiu, les dues nenes sahrauís, han  après el català, i s’han involucrat en moltes de les activitats estiuenques que es fan al municipi.

Per a la Marta i l’Oriol aquesta no és la primera vegada que acullen, i és que l’estiu passat la Fatma ja va estar amb ells. Segons asseguren, l’experiència va ser molt gratificant i això els ha animat a tornar a acollir aquest any.

La Dolors i el Josep Mª acullen per primer cop, pel qual aquesta vegada els toca bregar amb aspectes quotidians que per a la Iman són força insòlits. Tot i això, valoren positivament el què han viscut durant les darreres setmanes.

A finals d’agost, les dues noies tornaran al seu campament de refugiats situat a la zona de Tindouf, a Algèria, en ple desert del Sàhara. L’any que ve, l’Associació Melhfa, la qual gestiona les vacances d’aquests nens i nenes a l’Urgell, la Segarra, la Noguera i el Solsonès, donarà de nou l’oportunitat de tornar a Agramunt a les dues noies. Aquest any, Melhfa ha portat a una quinzena d’infants sahrauís fins a aquestes comarques.

Francesc García