Ingressa a l’Arxiu de l’Urgell el fons Josep M. Benet de Cal Segarrenc de Mafet

21/06/2021

L’Arxiu Comarcal de l’Urgell compta des del 10 de juny amb el fons documental Josep M. Benet de Cal Segarrenc de Mafet. Aquesta entrada és el resultat de la signatura, el passat 10 de març, del contracte de cessió en règim de comodat del Josep M. Benet de Cal Segarrenc de Mafet, entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de l’Urgell i Reinald Benet de Caparà, propietari de la documentació.

Aquest fons documental produït i recollit per Josep M. Benet, té un volum d’11,3 metres i més de 200 pergamins, amb un abast cronològic entre 1196 i el 1969. Aquest conjunt documental està constituït bàsicament per quatre grans procedències documentals: En primer lloc, i la més nombrosa, la documentació sobre genealogia i heràldica reunida directament per Josep Mª Benet, com la rebuda per donació d’Enric Mitjana de las Doblas; en segon lloc la documentació relacionada amb la seva vinculació amb l’excursionisme i l’escoltisme català; seguidament la documentació relacionada amb el 1r Regiment Pirinenc i la seva activitat durant la Guerra Civil espanyola, i finalment un recull de 215 pergamins molts d’ells de la confraria del Sant Esperit d’Agramunt.

El contingut d’aquest fons personal serà instal·lat, descrit i classificat en els propers mesos per poder-lo difondre i facilitar-ne l’accés.

Redacció - SEGRE