Inici del 23è programa comarcal de suport a l'educació a l'Urgell

20/11/2023

Durant el curs 2023-2024 s'han aplegat un total de 24 activitats educatives

El Consell Comarcal de l'Urgell conjuntament amb el Centre de Recursos Pedagògics de l’Urgell ha desplegat aquest curs escolar 2023-2024 un total de 24 activitats de dinàmica educativa per a tots els centres educatius, en el marc del XXIII Programa Comarcal de Suport a l'Educació a l'Urgell.

El President del Consell Comarcal, Il·lm. Sr. José Luis Marín Ruiz, el Conseller d’Educació, Sr. Eduard Montseny Secanell i la Coordinadora del Centre de Recursos Pedagògics, Sra. Montse Casòliva han donat el tret de sortida del XXIII Programa Comarcal de Suport a l’Educació a l’Urgell.

Mitjançant I’Àrea d’Educació del Consell Comarcal, es desenvoluparan les amb l’objectiu de què els alumnes de l'Urgell puguin dur a terme activitats complementàries a la seva educació curricular i així afavorir i contribuir en el seu desenvolupament i acabar assolint I’ educació de qualitat que es mereixen.

L’objectiu és aportar recursos i estimular iniciatives pedagögiques a I’ alumnat de la comarca, per tal de fomentar l’arrelament comarcal dels alumnes i contribuir en la seva formació integral.

En definitiva activitats que si no és amb el PCSE és difícil que puguin arribar a l’alumnat. El pressupost per realitzar aquestes activitats és de gairebé 54.000 €, i es pot dur a terme gràcies al suport dels programes de Cultura i del Fern Salut de la Diputació de Lleida, del Servei d’ Informació i Atenció a les Dones de I’ Urgell, el Consorci per a la Gestió de Residus Urbans de I’ Urgell, i el Consell Comarcal de I’ Urgell.


El nombre d’alumnes participants es preveu amb 4.500, i els centres participants 29 entre primària, secundària i Educació Especial. El nombre de ZERs (Zones Escolars Rurals) participants, és de 5, la totalitat, cada una d’elles amb els seus diferents centres.

Val a dir que des de fa 22 anys que es fa el Programa, s’han mobilitzat 1.000 autocars, 90.000 alumnes, amb I’ objectiu sempre present del foment de la cultura i la difusió del patrimoni comarcal.
InfoLleida