La Cúpula Gústum arriba a l’Escola Àngel Guimerà de Tàrrega

06/11/2018

Iniciativa promoguda per l’Associació Leader de Ponent per difondre entre els escoles com és la producció agropecuària en l’àmbit rural

Els alumnes de l’Escola Àngel Guimerà de Tàrrega han tingut l’oportunitat de conèixer l’origen de molts dels productes que habitualment consumeixen a casa. Ho han fet a través de la Cúpula Gustum, una iniciativa impulsada per l’Associació Leader de Ponent, de la qual forma part el Consell Comarcal de l’Urgell. Aquest recurs ofereix una experiència immersiva en format 360º. El principal objectiu d’aquesta proposta és que els més petits coneguin el valor de la producció agropecuària en l’àmbit rural.

La Cúpula Gustum també pretén promoure el desenvolupament econòmic del territori a partir de la promoció del producte local artesà.

Des d’aquest mes de setembre fins avui, unes 2.800 persones de tot Catalunya han visitat la Cúpula, que ha estat present a 16 escoles i a dues fires de tot el territori català. Durant el curs escolar 2017-2018, aquesta instal·lació va visitar 62 escoles i sis fires catalanes, arribant a un total de 8.200 persones.

Aquest any, com a novetat, la Cúpula Gustum compta amb un seguit d’activitats i jocs en els quals els alumnes treballen en grup, interpreten taules i mapes i analitzen i reflexionen sobre diverses problemàtiques.  

Francesc García