La catequesi per a comunions a l'Urgell i a Lleida és de dos anys i amb els pares al marge

27/11/2019

La catequesi per fer la primera comunió a les parròquies dels bisbats d'Urgell i de Lleida és de 2 anys, davant els 3 que ha implantat el de Solsona en 7 parròquies del Pla. A més, deixen a les famílies al marge del procés d'evangelització dels nens i no obliguen els pares a assistir a la formació catòlica als seus fills tal com fa el bisbat de Solsona. No obstant això, poden participar de forma voluntària en alguna dinàmica mensual i en activitats de la fe catòlica.

Al bisbat de Lleida el procés de la catequesi es fa en dos anys i també ofereixen la possibilitat d'assistir de forma voluntària a algunes dinàmiques de família que s'organitzen durant aquest període.

A l'Urgell també es fa en dos anys, i fonts del bisbat asseguren que continuarà sent d'aquesta forma. Les sessions són setmanals i una vegada al mes celebren una missa en què també han de participar les famílies.

A part, al llarg de tot l'any citen a les famílies dues o tres vegades a reunions per fer un seguiment dels menors. Una de les opcions que ofereix aquest bisbat en alguns municipis és que els nens i nenes vagin a catequesi un cop a la setmana o que els pares formin els fills a casa i assisteixin un cop al mes a una jornada amb catequistes.

Per la seva part, el bisbat de Solsona va rebutjar fer declaracions respecte a la catequesi que s'ha implantat en set parròquies del Pla i que obliga a les famílies a fer tres anys de formació perquè els nens puguin fer la comunió.

Aquesta directriu ha provocat la indignació de pares i mares en considerar que "és una imposició sense que s'ofereixi una alternativa per rebre aquest sagrament" i que és un sistema que "qüestiona la fe de les famílies".
SEGRE | Foto: SEGRE