La Diputació de Lleida impulsa un pla de millora d'espais naturals i culturals

24/10/2019

Porta per nom "Ponent actiu" i busca atraure més turistes cap a les capitals lleidatanes

La Diputació de Lleida ha presentat aquest dimecres, en el marc de la Fira Municipàlia, el programa de promoció del patrimoni natural i cultural 'Ponent Actiu'. El projecte, que compta amb ajudes del Fons Europeu de Desenvolupament Rural, crearà itineraris turístics i senyalització de punts d'interès per redescobrir i dinamitzar espais del territori lleidatà. El projecte contempla una seixantena d'accions, moltes de les quals estan ja executades.

Impulsar els espais naturals i culturals de la província de Lleida és l'objectiu de 'Ponent Actiu', un programa de promoció i dinamització de les comarques de l'Urgell, el Pla d'Urgell, el Segrià i les Garrigues. El projecte, que compta amb ajudes del Fons Europeu de Desenvolupament Rural, promourà 32 accions que afectaran principalment a rutes com l'estany d'Ivars i Vila-Sana, l'aiguabarreig del Segre-Cinca o la vall de Vinaixa.

Un dels objectius de 'Ponent Actiu' és apostar pel turisme de la zona per pal•liar la despoblació del territori lleidatà.

El programa, a part de promoure rutes turístiques, segons la Diputació, també es podria fer servir per millorar moltes infraestructures malmeses per les pluges torrencials.

David Figuerola