La Fira del Torró d'Agramunt estreny llaços amb les Borges Blanques

12/01/2018

El certamen s'agermana amb la Fira de l'Oli i les Garrigues, que tindrà lloc els dies 19, 20 i 21 de gener

La Fira de l'Oli i les Garrigues de les Borges Blanques s'agermana amb la del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt. Així s'ha donat a conèixer aquest dijous en la presentació del certamen que ha tingut lloc a Lleida. En ella hi ha participat l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, que ha destacat que "quan es fa una fira no només es projecta i s'exposa el producte que sabem fer, sinó la forma de com el fem". 

La 55a edició del certamen comptarà enguany amb cuiners de luxe. Els xefs Fran López Xixo Castaño i Jeroni Castells, que acumulen entre ells 4 estrelles Michelin cuinaran cada vespre alguns dels seus plats amb l’oli d’oliva verge extra de les Garrigues. La fira que tindrà lloc durant els dies 19, 20 i 21 de gener vol, i tal com han explicat Jordi Ribalta, gerent del Patronat de la Fira de l'Oli, i Enric Mir, alcalde de les Borges Blanques, el certamen vol posar en valor l’oli verge extra com a element bàsic de la cuina de qualitat i com a font de salut i de prevenció de malalties cardiovasculars. 

A més, els organitzadors del certamen ja han assegurat que enguany hi haurà un 100% d’ocupació amb més de 160 estands, aconseguint el rècord històric de 32 expositors al Pavelló de l’Oli. 

Durant la presentació també s’ha anunciat que el Premi Cultura de l’Oli 2018 ha estat concedit al doctor Eduard Escrich, pels seus més de 30 anys estudiant la relació entre la nutrició i el desenvolupament del càncer, on ha obtingut destacats resultats entre el consum d’oli  d’oliva verge extra i la seva contribució a la prevenció del càncer de mamà, entre d’altres.

Mariona Rebull